COLECTIA UNDERPASS

Primavara - vara 2017

Inspirație

Colecția Academiei Sassoon UNDERPASS este inspirată de Brutalism, stil arhitectural derivat din modernism, care „a înflorit” în perioada 1950 - 1970 și care a oferit o viziune fără compromisuri. Termenul „brutalism” a originat din expresia franceză béton brut adică "beton brut", beton nefinisat. Stilul brutalist a fost în mare parte inspirat de operele arhitectului elvețian Le Corbusier, datorită unicității, frumuseții, purității stilului, clar in forma sa, fără niciun decor aplicat. La momentul apariției sale în cadrul urban londonez, Turnul Trellick de Erno Goldfinger a sărbătorit forma sculpturală a betonului.
În acest sezon colecția este caracterizată prin existența mai multor planuri de simetrie specifice structurilor brutaliste și pasajelor subterane. Arhitectura austeră este subminată de cultura populară urbană în care intervenţiile artistice ale grafferilor și ale skaterilor diminuează din mediul opresiv al metropolelor.

TEHNICI DE TUNSOARE

Părul devine un simbol ideologic, manifestându-se vizibil printr-o serie de forme sofisticate: tunsoarea „castron” (pudding bowls) completată de stilul Peek-a-Boo (cu un ochi acoperit de un breton mai lung), coc „chignon” dintr-o coafură simplă tip coadă de cal răsucită, păr scurt aranjat în onduleuri permanente, suprafețe mari ale părului lucrate în stilul Mifumi, Roger Thompson și Vidal. Natura grafică a secționării oferă o platformă pentru noi modalități de stilizare a părului.


TEHNICI DE VOPSIRE A PĂRULUI

Paleta de culori din acest sezon (antracit, albastru carbon, cărămiziu roșcat și culorile argilei, care variază de la rosu, maro la verde) completează culorile jachetelor sport și jachetelor de puf de dimensiuni mari, creând astfel o nouă formă de camuflaj urban. Zonele mari de culoare sunt distribuite pe întreaga suprafață, realizând astfel o difuzie tonală în valuri pentru a masca tonurile de dedesubt.

Salonul de frumusete

Autentic, cochet și distins, salonul de frumusețe Danicosti din București reunește creativitatea, arta, eleganța și stilul, într-o singură viziune, dezvaluită în pasiunea pentru frumos. Va invitam la salon!

Adresa salon

Str. Rostogolea Gheorghe nr.28
langa Plaza Mall
sector 6, Bucuresti

Telefon

+40 (21) 4135-090
+40 (731) 343-414