COLECTIA ACADEMIEI SASSOON: ANDROGIN TOAMNA-IARNA 2015

Stilul androgin - accente masculine adaptate la codurile feminității - introduce moda ca metodă de perturbare a ordinii sociale. Colecția Academiei Sassoon se joacă cu genul, sexul și identitatea, traversând epoci și zone geografice cu o serie de prezentări inspirate de ambianța cabaretului și a caselor tradiționale în stil marocan, de imaginea oamenilor străzii, oameni săraci, nedoriţi ai societății, în Londra epocii victoriene, de figura Îngerului, paradigmă a frumuseții superlative, de la reprezentarea îngerului decăzut la ascensiunea spirituală.

INSPIRAȚIE

MAROC

Maroc, anul 1930, amestecul sofisticat între elementele feminine și masculine, soarele fierbinte al deșertului dezvăluie scena pe care evoluează cantăreața de cabaret Amy Jolly interpretată de Marlene Dietrich, simbol al eleganței androgine. Noua colecție se definește prin intenția de a sparge linia tunsorii, în colțuri lungi franjurate conferindu-i structura geometrică, linia simplă şi clară adaugând volum în creștetul capului. Negru abanos, negru kohl sunt amestecate cu nuanțe reci de roșu-violet-albastru, dispuse în straturi ascendente.

CLASELE DE JOS ALE SOCIETĂȚII

Oamenii săraci, copiii orfani, hoții de buzunare, oamenii nedoriți ai societății cutreieră străzile din Londra în epoca victoriană, supraviețuind datorită înșelăciunilor și istețimii lor. Noua colecție abordează tunsori lejere, deloc sofisticate, cu margini inegale și linii conturate în detaliu. Părul natural este subtil îmbunătățit cu un colaj de nuanțe si tonuri neutre care accentuează linia tunsorii prin suvițe luminoase plasate strategic în jurul feței sau în spate.

ÎNGERUL DECĂZUT

O remaniere modernă a neo-clasicismului în forma îngerului decăzut care se revoltă împotriva spiritualității. Elementele de frizerie clasice, asimetrice sunt combinate cu linii pure de aceeași lungime. Tehnica de vopsire a părului prin aplicarea de nuanțe deschise de blond alb în treceri cromatice armonioase (straturi, zig-zag, secționarea părului lung) conferă un aspect fluid, liber, eteric.

Sursa: sassoon.com

Salonul de frumusete

Autentic, cochet și distins, salonul de frumusețe Danicosti din București reunește creativitatea, arta, eleganța și stilul, într-o singură viziune, dezvaluită în pasiunea pentru frumos. Va invitam la salon!

Adresa salon

Str. Rostogolea Gheorghe nr.28
langa Plaza Mall
sector 6, Bucuresti

Telefon

+40 (21) 4135-090
+40 (731) 343-414